Hitta barnleksaker online

By Date: 2015/06/24 in Leksaker

4930352-angry-birds-toys

Nya aktuella siffror på svensk e-handel visar att handeln på nätet ökade med över 15 % under det gångna året. Den här klart uppåtgående trenden ser ut att hålla i sig och allra bäst går det för e- handlare som driver byggbutiker eller butiker som specialiserar sig på barn och produkter till och för dessa. På Ehandel.se kan du läsa mer om trenderna och tillväxten på den svenska nätmarknaden.

Barnleksaker på nätet ökar i popularitet

En av de snabbast växande branscherna på nätet har alltså visat sig vara handeln med barnleksaker. Anledningarna till att man väljer att handla leksaker på nätet varierar såklart men de flesta småbarnsföräldrar anger att den största fördelen med att handla på nätet är att det sparar tid. Tid är som bekant något av en bristvara för de flesta av oss, och kanske speciellt för stressade föräldrar som försöker få ihop det omtalade livspusslet. Andra argument för näthandel är det stora utbudet och de konkurrenskraftiga priserna. En av storsäljarna den senaste tiden kommer från varumärket Jabadabado. Företaget tillverkar leksaker av trä som är CE- märkta och målade med garanterat giftfria färger. Dessa favoriter kan man bland annat hitta på lekotek.se, en nätbutik som specialiserar sig på hållbara leksaker.

Leksaker som är tillverkade i trä är ofta det mest miljö- och hälsovänliga alternativet för den medvetne konsumenten. Det är ofta svårt att veta vad som finns i olika varor som man köper till sina barn. Till skillnad från matvaror krävs det ingen innehållsdeklaration för den här typen av produkter. Kemikalieinspektionen, som är den ansvariga tillsynsmyndigheten, hävdar att kemikalieanvändningen fördubblats under de senaste tio åren. Hälften av de kemikalier som dagligen förekommer runt omkring oss anses kunna skada människors hälsa. Dessa hälsofarliga kemikalier påträffas framför allt i våra kläder och i leksaker. Ett enkelt tips för att undvika de farligaste leksakerna är att helt enkelt lukta på dem. Luktar de starkt av plast eller parfym som använts för att dölja plastlukten är risken stor att de innehåller farliga ämnen. Om man fortfarande är osäker bör man fråga i butiken, de skall kunna ta fram den informationen åt dig.