Passande leksaker barn 7 till 9 år

By Date: 2020/12/22 in Kalas, Leksaker

Somliga leksaker tycks aldrig bli föråldrade eller omoderna, ett exempel på det är Lego som finns för de minsta barnen och upp till naturvetenskapliga experiment på gymnasienivå. Ska du ge bort en leksak till ett barn som är mellan 7 och 9 år så finns det dock mycket mer än Lego att välja mellan. I den åldern brukar många barn börja läsa på allvar. Det finns roliga böcker som förklarar naturvetenskapliga fenomen och ger tips på små enkla experiment. Ta en titt på dessa och se om inte en sådan bok skulle passa som present. För 9-åringen som läser själv kan böckerna om Harry Potter vara ett alternativ.

Låt leksakerna vara lärande

Att lägga pussel kan vara nog så tålamodskrävande men också roligt att se helheten växa fram. Det är ett sätt att öka den rumsliga förmågan. Pussel kan man lägga tillsammans eller ensam eller till och med både och. Det finns även mycket andra bra lärande leksaker och utan lek inget lärande.

Härmande leksaker

I den här åldern tycker många barn att det är kul att vara med sina föräldrar och baka och laga mat. Det finns även leksaker som härmar vuxenlivet som ett dockskåp eller dockvagnar. På liknande sätt finns det leksaker som härmar ett vuxet arbetsliv som en uppsättning lantbruksmaskiner eller entreprenadmaskiner.