Tips till er som arbetar inom förskola och grundskola

By Date: 2022/12/14 in Tips

Alla som arbetar med barn vet om att förskolor och grundskolor är de miljöer där virus och bakterier förökar sig mest. Det är väldigt vanligt att det går säsongsbundna infektioner som influensa på de här ställena.

Därför är det otroligt viktigt att du som arbetar inom de här områdena sköter din hygien, allra viktigast är att tvätta händerna. För att bekämpa bakterierna behöver du vara noga med att använda tvål och vatten flera gånger om dagen.

Rätt kläder för barnen

Förutom hygienen är det viktigt med rätt kläder. Barn är aktiva och behöver frisk luft samt rörelse och lek. Det här kan innebära långa dagar utomhus samt att vara utomhus oavsett väder. Du som arbetar behöver ha underställ och täckbyxor för att inte få köldskador på vintern och gummistövlar till regniga dagar.

Självklart är det även viktigt att barnen har den här typen av kläder. Alla barn har inte tillgång till det tyvärr. Ett tips till förskolor och grundskolor är därför att köpa in en liten del sådana kläder för att kunna dela ut till barn som inte har egna, för att de också ska kunna delta i alla lekar.

För dig som lärare

Det är mycket som ska hållas koll på och med en plattform från Infomentor så kommer det att bli enklare med all korrespondens mellan lärare och vårdnadshavare. Kolla online för mer tips gällande lärplattformar. Dessa finns från förskola och upp till gymnasiekoslan och vuxenuttbildning.