Nyblivna föräldrar – att dra ned på utgifterna

By Date: 2017/06/19 in Barnkläder, Inredning, Kläder, Leksaker

Det är dyrt att vara förälder, det har nog alla nya föräldrar fått erfara. Konsumentverket har räknat på att bara för det första året kan man behöva spendera omkring 15 000 kronor på mycket av vad barnet behöver. Och detta räknar inte ens in kläder eller leksaker. Ska man räkna med absolut allt är det rimligare att säga att första året kan kosta så mycket som 30 000 kronor.

Då är det ju knappast en överdrift att säga att pengar kan därför ofta vara en utmaning för nya föräldrar. Men det finns alltid sätt att dra ned på sina utgifter; man behöver bara tänkta på lite mer alternativa metoder.

Det första tipset många bör ta till hjärtat är att överväga om man faktiskt behöver köpa helt nytt. Har man familj, vänner och bekanta som fått barn ett tag innan en själv är det fullt möjligt att de har saker som deras barn inte längre behöver och som man då kanske kan låna.

Facebook har också väldigt många grupper där folk i ens närhet säljer allt möjligt till ofta riktigt fördelaktiga priser. Och även om man inte hittar det man söker där finns det ju många andra andrahandsmarknader man kan använda sig av.

Ett annat bra tips är att varje gång man handlar över nätet så bör man efterforska om det finns eventuella rabattkoder eller erbjudanden. Sajter som Rabattsök sammanställer otroligt många erbjudanden från mängder av olika butiker som kan vara av intresse.

När det gäller barnens säkerhet, som med bilbarnstolar, barnvagnar och liknande, ska man ju naturligtvis alltid vara väldigt noga med att de fortfarande håller hög kvalitet innan man köper dem i andrahand. I dessa fall kan det ju helt enkelt kännas säkrare att köpa nytt och med de pengar man kanske sparat in på andra håll är detta en utgift som inte känns lika mycket i plånboken då.