Fylla år kring eller på julafton

By Date: 2017/12/19 in Kalas

Det finns en hel del barn som är födda i december och då också kring eller till och med på självaste julafton. För barn som dessa så är oftast det här med födelsedagar lite bökigare än för barn som fyller år på andra delar av året, något som kan vara jobbigt både för den lilla samt föräldrar. Denna gång tänkte vi därför ge några konkreta tips på vad man som förälder kan göra för att styra upp det hela på ett annorlunda men bättre sätt!

Undvik att baka ihop födelsedag och julafton

Det är lätt att man som förälder kan bli lite lat och i princip baka ihop julafton och födelsedag för sitt barn, om det är så att dessa inträffar väldigt nära varandra. En anledning är självfallet den ekonomiska aspekten, där det helt enkelt kan kännas dyrt att köpa både fina födelsedagspresenter samt julklappar så pass nära varandra. Detta bör dock inte vara något problem om man sett till att planera och lägga undan pengar under årets lopp, något som man borde ha haft möjlighet till eftersom det helt enkelt inte funnits några utgifter från en födelsedag tidigare på året. Ett barn kan tids nog också bli ledset när det inser att andra barn har den stora ynnesten att få fira både sin födelsedag och julafton, på ett sätt som alltså inte blir fallet om man bakar ihop dom båda.

Se möjligheter, inte problem

För någon som fyller år på eller väldigt nära julafton så brukar det vara näst intill omöjligt att ha ett kalas dit det kommer några andra barnfamiljer som gäster. Anledningen är inte underligare än att alla är mitt uppe i sina egna julfirandet, ofta hos släkt och vänner som kanske till och med bor på en annan ort dit man måste resa. Vår rekommendation är därför att tänka om helt och hållet och antingen placera födelsedagen mycket tidigare än vanligt eller någon gång efter nyår, så att ditt barn faktiskt kan ha ett kalas där dess kompisar har en möjlighet att närvara. Tänk på att det är under uppväxten det kan vara som störst med födelsedagskalasen. Ju äldre barnen blir desto mindre kanske dom bryr sig om när, var och hur de blir firad.