Fixa till barnrummet

By Date: 2016/08/03 in Inredning

Childrens Room

När du ska till att inreda barnrummet så självklart ska det anpassas till vilken ålder barnet befinner sig i, satsa inte på några dyra tapeter utan tänk på att måla väggar så att i takt med ålder kan du enkelt måla om hela rummet så det passar barnets ålder. Det går också att använda schabloner av olika slag som passar ditt barn, är det dinosaurier som fascinerar barnet, måla dinosaurier på väggen.

Enklast så plockar du bort alla möbler och täcker in golvet i papp om du inte tänkt byta det också. När väl pappen är på plats är det bara att maskera fönster- och dörrfoder, innan du börjar måla så är det noga att underlaget, tapeten är sådan att det går att måla på. Slipa tapetskarvar och spackla om det är nödvändigt. Bra tips på hur du målar på tapet hittar du här. När färgen har torkat så är det dags för det roliga, att inreda. Kanske det har blivit dags att införskaffa en ny större säng till barnet som är mer anpassat efter åldern.

Väggarna kan prydas med allehanda tavlor, varför inte passa på att framkalla bilder från den nyfödda till dags datum och sätta dessa i fotoram och bygga upp en snygg fotovägg av älsklingsbarnet. Skapa även utrymme för lek men också för läxor om barnet befinner sig i skolåldern. Även ett ställe där barnen kan hänga med varandra och bara chilla efter skolan. Som sagt, mycket beror på i vilken ålder barnet befinner sig, ju äldre desto mer kan de själva vara med och bestämma hur de vill att deras rum ska utformas.