Släng inte så mycket!

By Date: 2016/12/07 in Barnkläder

hål i byxan

Att i högre utsträckning laga kläder som egentligen inte är såpass slitna att de med all rätt bör kasseras är något som är bra av ett flertal olika anledningar.

Det är bland annat bra ur ett rent ekonomiskt perspektiv och därigenom skonsamt för den egna plånboken, då det betyder att du inte behöver ersätta plagget med ett nytt och på så vis stiga in i konsumenthjulet. Det är bra för naturen att vi tar vara på den livsläng som saker och ting faktiskt besitter, då det annars krävs att vi betydligt snarare än vad som egentligen är nödvändigt, ersätter dessa genom att nyttja nya material och råvaror, även om vi idag också ganska flitigt återvinner materialet ifrån gamla plagg.

Att laga och bevara de plagg man kan, betyder även att andra människor kan få en användning av dessa, som exempelvis dina släktingar eller någon annan som är mindre lyckligt lottad än dig och som därigenom inte har råd med annat än att antingen köpa eller få kläder begagnat.

Det är heller inte så pass svårt som många tror att laga ett håligt knä på en byxa eller något liknande. Allt du behöver är egentligen någonting passande att täcka ytan med och att sedan sy fast det med några enkla stygn. Rakt nedanför detta stycke så finner du ett Youtube-klipp där du kan ta del av hur du på ett enkelt sätt kan sy igen en öppning för hand. Genom att lära dig detta kan du applicera samma teknik på mycket annat som behöver sys igen och känner du att du vill fördjupa dig än mer, så finns fler guider på nätet att ta del av.