Föreberedelselista inför stora barnkalas

By Date: 2019/01/16 in Kalas, Mamma

Förr i tiden firade man ofta barnen inom familjen. Far- och morföräldrar kom förbi och kanske några farbröder eller mostrar. Men idag vill barnen bjuda hela sin klass på kalaset och varför inte? I ung ålder är det viktigt för barn att umgås med jämnåriga, det främjar deras sociala utveckling och vänskap har en stor påverkan på humör och skolgången. För dig som förälder innebär detta dock lite mer jobb. Denna lista är tänkt som en kom ihåg-lapp så du inte missar något i planeringsstadiet och gör det lite mindre stressigt att planera ett stort kalas.

  1. Inbjudan – skicka ut inbjudningskort eller SMS i god tid innan kalaset. Många barnfamiljer gör planer långt i förväg och kanske behöver tid för att flytta runt i schemat.
  2. Detaljer i inbjudan – var gärna specifik i inbjudan och berätta om det tänkta upplägget. Här kan du också fråga om andra föräldrar vill vara med och hjälpa till!
  3. Matlista – skriv upp vad du tänker bjuda på och skicka listan till föräldrarna. Det ger familjerna chansen att höra av sig om deras barn är väldigt allergisk mot något eller har ovanliga matkrav. En del kanske väljer att skicka med specialgjord mat och fika för sina barn så du slipper laga flera olika rätter.
  4. Dekorationerköp dina kalastillbehör åtminstone en vecka innan. Med tanke på hur Posten hanterar paket idag finns risken att det blir försenat. Prata gärna med födelsedagsbarnet för att vara säker på att hen fortfarande gillar samma sak som igår, barns tycke och smak förändras fort!
  5. Aktiviteter – tänkt ut eller sök på nätet efter roliga lekar och aktiviteter som barnen kan göra. För det mesta klarar barn av att leka med varandra utan att föräldrarna lägger sig i, men stannar kalaset av är det bra att ha något i rockärmen. Den klassiska fiskedammen är alltid ett roligt alternativ!