Presenttips

By Date: 2016/05/20 in Kalas, Leksaker

Family occasion

När barnen fyller är det dags att köpa en present som barnet blir glad för och ibland är det svårt att komma på idéer på vad man kan ge.

Barn växer med en rasande fart och kläder samt skor blir för små ibland nästan över en natt kan det kännas som, men dessa är för de flesta barn, inga roliga presenter. De växer även ur andra saker som cyklar och där har du den perfekta presenten för många barn.

Högt upp på många barns önskelista är ett eget husdjur. Är det första gången man skaffar ett husdjur är det bra att tänka på att det är du som förälder som har det yttersta ansvaret och måste se till att det får mat, rastas och så vidare, beroende på vilken typ av djur du valt. Köper du fiskar behöver dom inte gå ut och kissa mitt i natten medans en hundvalp absolut måste ut. Men istället behöver man flera tillbehör om fiskarna ska trivas. De behöver akvarium, pumpar, dekorationer, växter och liknande medan en hund eller katt klarar sig med bara en säng, kattlåda och möjligen några leksaker.

Barn tycker i allmänhet om att spela spel och du hittar många olika typer av spel på nätet. Man kan köpa brädspel som Fia med knuff och Memory, eller så kanske man redan har en spelkonsoll och köper till något spel som är ämnat för barnet.

De större barnen uppskattar ofta presentkort. Det kan vara till en spelbutik eller där man kan köpa kläder. I en del städer kan man köpa ett presentkort som gäller i flera av de butiker som finns där. Som exempelvis Örnkortet som finns i Örnsköldsvik.

Teknologi är ytterligare en uppskattad present. För många är det de allra senaste som gäller och i den här genren går utvecklingen i raketfart. En surfplatta kan användas av barn i varierande åldrar och kan fås i specialanpassat utförande för mindre barn. Man kan också välja till fodral för att göra surfplattan mera stöttålig och lätthanterlig för små händer.